Sunset Park Row House

 

This run-down two-family house was converted into a comfortable home for a couple and their three small children. The basement was converted to an office / guest apartment.  The existing rear yard addition was transformed into a bright play area for the children.  The first floor was opened up into one floor-through living / dining / kitchen area.  The second floor houses the bedrooms and bathrooms.  A few intricate details were preserved throughout, most notably the classic staircase with ornamental balusters, and a stained glass skylight above the staircase.  Otherwise, the design vocabulary is quite modern, and includes gray fiber-cement board cladding at the front and rear facades, oak windows, doors and floors, a streamlined kitchen and bright bathrooms. 

Credits:

Collaboration: Witek Wisniewski

Photography: Kate Glicksberg